top of page
Search

Ακαδημία Τουρισμού Σκιάθου από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και τον Δήμο Σκιάθου


Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με γνώμονα την ενίσχυση του κλάδου της φιλοξενίας, επεκτείνει την εκπαιδευτική του δράση και με πρωτοβουλία της πολυβραβευμένης Σχολής Τουρισμού, προσφέρει διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα τον Τουρισμό, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

Ο λόγος για την Ακαδημία Τουρισμού Σκιάθου που έχει στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη για ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις και αλλαγές του κλάδου και απευθύνεται τόσο σε φοιτητές τουριστικών σπουδών, όσο και στους επιχειρηματίες οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κρίκο στην επιτυχία του τουριστικού προϊόντος στην Σκιάθο.

Η πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για τη διοργάνωση των διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα τις εξελίξεις και τις αλλαγές στον κλάδο του Τουρισμού, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και με τη στήριξη των εξής φορέων του νησιού της Σκιάθου: Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος και Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων.

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο "COVID-19 vs TOURISM" πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, μέσα στον Δεκέμβριο του 2020, με εισηγητή τον κ. Μαρτάκη Νότη. Το σεμινάριο εστίασε στη διαχείριση τουριστικών προορισμών εν μέσω της πανδημίας και το παρακολούθησαν και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 80 φοιτητές. Ο κ. Μαρτάκης διδάσκει στη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και είναι μέντορας στο Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων και Διοίκηση Τουρισμού (MSc International Hospitality, Events and Tourism Management)MSc International Hospitality, Events and Tourism Management). Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του ομίλου MTC GROUP και επιστημονικός συνεργάτης της ΚΕΔΕ στα θέματα Τουρισμού.

Τον συντονισμό των σεμιναρίων με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναλάβει 4μελής επιτροπή που απαρτίζεται από τους εξής κ.κ.: Διαμαντής Μαθηνός, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Σκιάθου Μάγδα Πειστικού, Επικεφαλής Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Νικόλαος Τζούμας, Δημοσιογράφος Βίκυ Αξιαρλή, Επιχειρηματίας μέλος Δ.Σ. του ΕΕΣΥΣ.

bottom of page